Články - Návody a tipy

Naklíčená a šetrně sušená pohanka

Naklíčená a šetrně sušená pohanka

Naklíčená a šetrně sušená pohankao pohance sáhneme v případě, že chceme uvařit něco bezlepkového, když držíme dietu, stravujeme se syrovou stravou, chceme si obohatit jídelníček zdravým pokrmem nebo jen chceme zkusit něco jiného. Za zmínění stojí i fialové žilky, které se tvoří na nohách, protože právě konzumací pohanky se tento jev dá zastavit, neboť pohanka pomáhá při léčbě křečových žil a při potížích s cévkami. A co teprve naklíčená pohanka? To je teprve věc. ... celý článek



Domácí klíčení v petce

Domácí klíčení v petce

Ke klíčení bych se asi nikdy nedostala, kdybych nenašla na internetu návod na domácí klíčidlo z pet láhve. Proto jsem se rozhodla tuto myšlenku nějakého internetového online deníku předat dál, abych tak klíčení dostala mezi více lidí. Popíšu vám při tom, jak při klíčení postupuji já. ... celý článek



Pšeničný kvásek - vypěstování

Pečení s kváskem je zdravé, ale především mnohem napínavější a zábavné. Na výsledek pečení má vliv teplota místnosti, poměr vody a mouky v kvásku a mnohdy také víra, že se to povede. Ve chvíli kdy začnete péct s kváskem už je v tom něco víc. vychováváte si doma něco, k čemu máte vztah. Sledujete vývoj, to, jak se tomu daří a to, jak ta věc pracuje. Není to jen vytažení droždí z lednice a šup šup, je hotovo. S kváskem se peče s láskou. On vám vaši lásku zase vrátí na zdraví. Přivítejte tedy nového člena do rodiny. ... celý článek



Vanilková fruktóza a vanilkové esence

Vanilková fruktóza a vanilkové esence

Protože v hodně mých receptech se často používá vanilková fruktóza a často ochucujeme vanilkou, hodí se pár tipů na výrobu vanilkových cukrů a esencí. ... celý článek



Pečivo – ptejte se na složení

Pečivo – ptejte se na složení

... celý článek