Články - Čím sladit
Rýžový sirup
Pšeničný sirup
Pšeničný sirup má zlatavou průhlednou barvu, lépe se dávkuje než med a rýžový sirup a má vysokou sladivost. Je vynikající do všech lepkových buchet, lineckých koláčů a jiných sladkostí. Krásně pojí a tak pomáhá při pečení například Vánočního cukroví bez vajec. ... celý článek
Datlový sirup
Za málo peněz hodně muziky. Datlový sirup je velmi chutný a za pár korun. Má tmavě hnědou barvu, je trochu řidší než melasa či med ale hustější než javorový sirup. Jeho sladivost je poměrně vysoká (rozhodně sladší než pšeničný či rýžový sirup). Báječně se hodí ke slazení pečeních bábovek, buchet na plech, dále pak perníčků, ovesných kaší atd... Dodává měkkým nekynutým těstům příjemnou měkkost a ještě větší nadýchanost. ... celý článek
Třtinový cukr
Co nám stále vtloukají do hlavy výživáři? Kupujte třtinový cukr místo bílého. Ano, pokud chceme alespoň trochu změnit svůj život, je to poměrně dostupná a cenově přijatelná volba. Ač jsme se nikdy nestala příliš velkou příznivkyní třtinového cukru, podíváme se na situace, kdy se nám bude doopravdy hodit. ... celý článek