Rýžový sirup

Náhled

Rýžový sirup má zlatavou barvu, podobně jako sirup pšeničný. Je ovšem mnohem hustější a při nabírání například lžící se táhne a "skládá". Cože je při pečení a vaření problém. CountryLife na sirupy používá velmi dobré obaly, ze kterých se sirupy lépe dávkují, lahvičky jsou ale bohužel malé, a proto se musí kupovat více balení. Což je nepraktické a taky trochu neekologické.

Na pečení je ale rýžový sirup báječná volba. Používám ho na všechny druhy Vánočního cukroví (linecké, rohlíčky, tlapičky), do klasických koláčů a buchet a také třeba na karamel. Těsto nijak neobarví a nemá žádnou nepříjemnou pachuť. V porovnání s pšeničným sirupem má podle mně trochu nižší sladivost. I tak ale sladí báječně.  100% vhodná volba pro alergiky na pšenici a lepek.

Nevhodný na totéž co pšeničný sirup. Takže na sníh, a dále bych jej nepoužila do limonád, protože se těžko rozmíchává se studenou vodou a ani bych s ním nezavařovala (protože agávový sirup je trochu lepší), ale to neznamená, že o nejde ;)

Lucie Sedláčková
26.11.2015




Komentáře


Přidat nový komentář: