Vánoční kořeněné sušenky

Náhled
250g hladké špaldové mouky celozrnné
100g hladké špaldové mouky
150g kokosového cukru
200g rostlinného margarínu
1pl koření na koláče a keksy sonnentor
1 lžička skořice
1/2 lžičky kardamomu
špetka mletého hřebíčku
(můžete přidat i trochu mletého anýzu)
1/2 lžičky vinného kamene

Vánoce bez sušenek  "spekulatius" si už po návratu z Nizozemska prostě nedovedu představit. Správný poměr koření je opravdu těžké namíchat a tak, stejně jako s naším perníkovým kořením, všude chutná trochu jinak. Sama jsem se pokusila přiblížit se oné báječné kořeněné chuti sušenek především díky směsi koření od Sonnentoru, kterou už jsem jen trochu doladila. Společně s kokosovým cukrem mají sušenky luxusní karamelovou chuť a lehce připomínají i sušenky lotus.
Postup je naprosto jednoduchý. Smíchám veškeré sypké suroviny (vše kromně margarínu) a poté přidám na kostky nakrájený změklý margarín. Pomocí rukou propracovávám dokud se nevytvoří jednotné těsto.  Poté vtlačuji do tradičních formiček ve tvaru mlýnu, nebo si můžete pořídit i nějaké moderní silikonové, případně formičky které do těsta vytlačí při vykrajování vzorek.
Peču asi 9-11 minut podle velikosti tvaru na 180 stupňů.

Lucie Sedláčková
19.12.2018

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce


Komentáře


Přidat nový komentář:







Valeytak | 26. 4. 2019, 21:15
заработок в интернете без всяких