Datlový sirup
Za málo peněz hodně muziky. Datlový sirup je velmi chutný a za pár korun. Má tmavě hnědou barvu, je trochu řidší než melasa či med ale hustější než javorový sirup. Jeho sladivost je poměrně vysoká (rozhodně sladší než pšeničný či rýžový sirup). Báječně se hodí ke slazení pečeních bábovek, buchet na plech, dále pak perníčků, ovesných kaší atd... Dodává měkkým nekynutým těstům příjemnou měkkost a ještě větší nadýchanost.
Je vyráběný pouze z datlí a vody. Cena jedné lahvičky (350g) se pohybuje okolo 55 Kč což je u takto příjemně aromatického sladkého sirupu velmi dobrá cena. Navíc se krásně doplňuje se sirupem javorovým, pokud nechcete do nějakého moučníku vylít celou lahvičku javorového sirupu, můžete jej naředit sirupem datlovým. Velmi dobře se rozmíchává (není tak problematický jako třeba pšeničný sirup) a navíc má nízký glykemický index, což ocení lidé držící redukční diety.
Co hraje proti? Datlový sirup je aromatický, ovlivní tedy chuť šlehaných máslových krémů (není to na škodu, ale někdy to nemusíme požadovat). Dále pak jeho poměrně silná schopnost zabarvovat může někdy udělat potíže. Světlá těsta může lehce ztmavit, zdají se pak být dokonce až starorůžová. Totéž se děje u bílých a žlutých krémů, nepříjemně ovlivní jejich barvu dohněda.
Datlový sirup lze povařením datlí ve vodě vyrobit doma. Doba vaření datlí se pohybuje od hodiny (pro vyrobení opravdu hustého a kvalitního sirupu), což by nakonec asi nijak ekonomicky výhodnější nebylo. Sama jsem nezkoušela, jelikož mi cena v obchodě naprosto vyhovuje.
Komentáře
Přidat nový komentář:
SunMQ | 27. 4. 2021, 14:58
buy pregablin online without id in USA
Some what you want to know about medicament. Get information now.