"Tatranky"

Náhled
Skleničku domácí "Nnutelly"
(recept zde)
Dortové oplatky

Tento recept není ani tak moc receptem. Je to jen drobné doplnění jednoho z mých starších receptů, díky kterému vzniknou báječné oplatky na způsob tatranek. Ač se mi ze začátku zdála příprava lískooříškové pomazánky náročná a zdlouhavá, kvůli těmto oplatkám mi ji nevadí dělat znovu a znovu.

Vychlazenou lískooříškovou pomazánku (Nutellu) připravenou podle mého předchozího receptu jednoduše mažeme na oplatkové pláty. Pokud máte kulaté oplatky, doporučuji kruh rozkrájet na čtvrtiny a čtvrtky vrstvit na sebe. Běžně mi stačí jedna oplatka rozkrojená na čtvrtiny. Když slepím čtyři promazané čtvrtiny, vznikne mi čtyřvrstvá oplatka, což je dostačující. pak už jen čtvrtku rozkrojím ještě jako dort na tři trojhránky a zakulacenou stranu trochu zakrojím. Pokud máte hranaté oplatky, potom doporučuji oplatky nakrájet na 4 čtverečky o velikosti cca 14x14 cm promazat a slepit. Vždycky si vezmu plátek oplatky, namažu, nalepím na ni další, opět namažu, znovu nalepím a namažu, a posledním plátkem jen přitlačím a slepím. Potom nakrájím na půlku nebo rozčtvrtím a okraje můžete zamazat krémem, potřít čokoládou a nebo jen okrájet nožem a tak jednoduše začistit.
Oplatky se musí skladovat v lednici, a proto je doporučuji rychle spotřebovat, než navlhnou a rozleží se. Chuťově jsou ale úžasné a opravdu mi moc připomínají tatranky.

Lucie Sedláčková
27.11.2017

Alergiky na mléko Alergiky na vejce


Komentáře


Přidat nový komentář: