"Nutella" a "Nugeta"

Náhled
Nutella:
200g čokoládové pomazánky Alnatura
200g lískových oříšků
polévkovou lžící kokosového oleje
2 lžíce březového cukru
(nebo můžete použít třtinový)
1 lžíce krystalické stevie
plechovka vychlazeného kokosového mléka

Nugeta:
200g čokoládové pomazánky Alnatura
100g arašídů
lžička kokosového oleje
2 lžíce březového cukru

Dvě pomazánky mého dětství... Na internetu jsem viděla tolik návodů a tolik možností jak udělat čokoládovou pomazánku s oříšky... Jenže některé varianty, ač velmi chutné (avokádové), se mi konzistencí či chutí prostě nepodobaly tomu, co znám... Nakonec jsem s použitím čokoládové pomazánky z DM značky Alnatura udělala dvě úžasné varianty, které naprosto zbožňuji. A ta nutella se tak krásně natírá ;)


Recept na nutellu:
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů a v ní opečeme na deset minut lískové oříšky. Potom je ještě horké nasypeme do utěrky, a v utěrce šouláním zbavíme slupek. Nasypeme do mixéru s noži a přidáme lžíci kokosového oleje. Mixování vytvoříme máslo (ještě hezky zatepla), potom přidáme půlku sklenice čokoládové pomazánky, březový cukr a pro ještě sladší variantu dosladíme stévií. Opět promixujeme. Nakonec otevřeme plechovku důkladně vychlazeného kokosového mléka a do mixéru pomocí lžíce vydlabeme hustou bílou část. Nakonec vše promixujeme. V teplém oříškovo-čokoládovém másle se mléko nejprve rozpustí a potom začne lehce směs chladit a tuhnout. Nakonec přelijeme do sklenice a uzavřeme. Vznikne naprosto úžasná lískooříšková pomazánka kterou je ale třeba udržovat v chladu. Je naprosto úžasná na palačinky nebo do Vánočního cukroví!!! Vyzkoušejte také na Tatranky!
Recept na Nugetu:
Podobný jako u nutelly. Rozmixujeme si arašídy s kokosovým olejem na máslo. Potom přidáme březový cukr a čokoládovou pomazánku a opět promixujeme. Přeložíme do skleničky a hotovo. Tuto pomazánku neskladuji v chladu. Je tedy dobrou volbou na cestování!

Lucie Sedláčková
9.11.2017

Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu


Komentáře


Přidat nový komentář: