Kváskové lívance
100g pšeničného kvásku
poměr vody a mouky 1:1
100g hladké celozrnné mouky
100g polohrubé mouky špaldové BIO
2 lžíce agávového sirupu
3 lžíce sušeného sojového mléka
2 lžíce hrašky
300ml vlažné vody
špetka soli
Sbíhají se mi sliny, když si vzpomenu na tyto snadné a dietní lívance. Jejich chuť je taková obyčejná, ovšem pokapané javorovým sirupem, to je prostě kouzlo. Navíc ta příprava je tak snadná a můžeme na ně využít i náš milovaný kvásek. Ještě ho nemáte? To je ale chyba. Uvidíte že s jeho pomocí můžete vykouzlit zdravá jídla. Příprava se může zdát možná složitější, ale je také mnohem zábavnější, než jen smíchat směs na lívance z krabice s vodou.
Kvásek musí mít pokojovou teplotu - pokud mám před pečením kvásek v lednici, vytáhnu ho asi 3-4 předem ven.
Mouku smícháme se solí a hraškou a nalijeme na ni kvásek. Přilijeme vlažné mléko vytvořené ze sušeného mléka a vlažné vody a osladíme agávovým sirupem. Necháme odpočívat asi 45 minut.
Na pánev (pro vysoké lívance je nejvhodnější lívanečník) kápneme trochu oleje, který rozetřeme po pánvi ubrouskem. Necháme ji rozžhavit a smažíme na ní lívance po obou stranách. Pánev je dobré po dvou várkách opět trochu potřít olejem.
Na honosnější variantu lívanců chystám přidat do nich tofu. tyto byly jen rychle připravený dietní oběh. Jak už jsem ale zmiňovala v úvodu, javorový sirup z nich udělal královskou pochoutku. A jako lehkou čepičku jsem použila plátek pomeranče s kokosovým krém (z kokosového mléka).
Komentáře
Přidat nový komentář:
BfkSU | 21. 4. 2021, 10:31
buy cheap lyrica pills in USA
Best information about medicine. Read here.