Datlové koláče

Náhled
Těsto použít z receptu na Vídeňský závin
 
Náplň:
4 hrušky
2 lžíce agávového sirupu
½ lžičky zázvoru
½ lžičky skořice
100g vypeckovaných datlí
100g nesolaných kešu oříšků
2-3 sušenky lotus

Kolikrát musím na jídle řešit tvar a ta, jak pohodlně si ho budu moct dát na výletě nebo třeba v práci. Nemám ráda, když mám v krabičce studený salát nebo se mi na koláč s marmeládou nalepí ubrousek či alobal a já tak o veškerou přijdu. A protože ještě navíc musím jít večer před prací brzy spát, už vůbec nemám čas na to, si s pečením nějak moc hrát. Nejlépe vše nasekat a namixovat, nasypat na sebe, občas někde něco přehnout a šup, ať už se to peče. Proto tu mám tyhle koláče ;)

Těsto vypracujeme podle receptu na vídeňský závin.

Když těsto odpočívá, připravíme si náplň. Asi polovinu datlí společně s kešu oříšky a sušenkami namixujeme tak, aby vznikla drobivá směs – drobenka. Hrušky oloupeme a v misce zaprášíme kořením a zalijeme agávovým sirupem. K Hruškám přisypeme zbytek nakrájených datlí a důkladně promícháme.

Odpočaté těsto rozdělíme asi na 6 dílů, vyválíme vždy kouli kterou rozválíme válečkem na tenké kolečko. Na střed nasypeme hrušky s datlemi a zasypeme drobenkou. Okraje těsta překládáme přes náplň tak, aby nám vznikl šestiúhelník. Pečeme asi 15-20 minut na 200 stupňů.

Lucie Sedláčková
22.11.2013

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář:







ZpwHJ | 29. 4. 2021, 17:11
Meds prescribing information. Generic Name.
where to get cheap lyrica pills in Canada
All news about pills. Read information now.