Vídeňský závin
Čekám na chladné podzimní dny. Jablíčka v kopcích u nás na chalupě totiž dozrávají velmi pozdě. A když se pak při vaření jablkového pyré se skořicí rozvine po kuchyni ta slastná vůně, dostanu chuť na Vídeňský závin. Už když se peče v troubě, představuji si, jak sedím v kavárně a ještě teplý mi ho nesou. Ozdobený kokosovou šlehačkou se stává luxusní záležitostí. A porto hned musím pozvat kamarádky - chcete je na něj pozvat také?
Mouku smícháme se solí, přidáme tuk, sirup a společně s vodou vypracujeme těsto a vytvarujeme ho do kuličky, potom ho potřeme olejem a necháme v teple odpočívat asi 1 hodinu.
Jablka si oloupeme, nakrájíme na malé tenké plátky nebo nastrouháme, zaprášíme skořicí a přisladíme stévii a přimícháme k nim dobře propláchnuté rozinky a 3 lžíce kokosového krému.
Grahamový rohlík nastrouháme na strouhanku a společně s palmovým cukrem lehce a bez oleje opražíme na pánvi.
Odpočaté těsto vyvalíme na moukou zaprášené utěrce na tenký plát (tenkost poznám vždy tak, že mi začne lehce prosvítat vzorek utěrky). Plát potřeme lžící kokosového krému a posypeme opraženou strouhankou. Na střed nasypeme pruh jablek a ořechy. Potom pomocí utěrky závin zabalíme a přeneseme na plech. Poslední lžíci kokosového krému osladíme např. kapkou sladkého sirupu nebo stévie a závin jím lehce poglazujeme. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
Komentáře
Přidat nový komentář:
Boryday | 16. 11. 2023, 12:54
how can i get pregabalin without a prescription in US
Best trends of drug. Get now.