Domácí Reese's peanut butter cups

Náhled
200g hořké čokolády
150g arašídového másla
1-2 lžičky kokosového oleje
1 lžička třtinového moučkového cukru
tekutá stevie nebo jiné tekuté sladilo
(já používám pouze stévii)

Miluji kombinaci čokolády a arašídového másla. To křupnutí hořké čokolády a potom jemná krémová náplň z arašídů prostě nesmí chybět i o Vánocích. Proto přidávám velmi jednoduchý návod na plněné domácí čokoládové košíčky.

Do mističky si dáme arašídové máslo a smícháme jej asi s jednou až dvěma lžičkami rozpuštěného kokosového oleje, aby bylo ještě trochu krémovější. Většinou vysokoprocentní arašídová másla jsou o něco tužší než ta levnější, která jsou doplněná o olej nebo palmový tuk. Proto vždy doporučuji přidat trochu oleje pro krémovější konzistenci. Pokud máte máslo domácí výroby a nepodařilo se vám udělat úplně krémové, potom přidejte ještě trochu více kokosového oleje a znovu promixujte. Jakmile mám krémové arašídové máslo, přidám jen lžičku třtinového cukru a pak už přisladím pár kapkami stévie. Nakonec tuto pomazánku naliji na dno plastové krabičky tak, aby mi vznikla tenká asi 3-4 mm vysoká vrstva másla, ze které potom budeme vykrajovat kolečka arašídového másla (pro usnadnění práce může být dno krabičky vyložené pečícím papírem nebo igelitovou fólií). Krabičku uložíme do chladu či mrazáku, aby vrstva másla ztuhla a my z ní mohli vykrajovat. Potom si připravíme plech na muffiny a vyložíme jej košíčky na muffinky. Vybíráme ty nejlevnější bezbarvé, protože košíček poté vyhodíme, používáme jej pouze pro docílení vlnitého okraje na našem čokoládovém košíčku.
Čokoládu si rozpustíme ve vodné lázni a pomocí zdobítka či lžičky dávkujeme na dna košíčků. Pomocí lžičky rozetřeme po celém dně na tenkou vrstvičku. Čokolády by nám měla zbít ještě více než polovina, kterou budeme potřebovat na dokončení košíčků. Plech s košíčky dáme vychladnout a vezmeme si krabičku s arašídovým máslem. Pomocí malé kulaté formičky o průměru asi 2 cm budeme ze ztuhlého arašídového másla vykrajovat kolečka (stejně jako z těsta při výrobě cukroví). Poté kolečka vyklepneme a položíme na střed každé čokoládou vylité formičky. Nyní by to mělo tvarem připomínat něco jako ufo nebo čokopiškoty. Teď už jen opět rozehřejeme zbylou čokoládu a tou kolečka z arašídového másla zalijeme.
Přemístíme rychle do ledničky a necháme ztuhnout. Pak už jen vysvlékneme z košíčků a je hotovo!

Lucie Sedláčková
2.12.2017

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky


Komentáře


Přidat nový komentář: