Pohanková krupicová kaše s chia semínky

Náhled
4 polévkové lžíce pohankové krupice
250ml sojového mléka alnatura
2 lžičky chia semínek
lžička krystalické stévie
(nebo třtinového cukru)
2-3 lžíce vody
kakao a krystalická stevie na posypání

Krupicová kaše je jídlem mého dětství. A kašičky miluji do dnes. Jenže teď jsem si už tak nějak zvykla na kaše ovesné, které mému tělu dávají každé ráno dostatek energie. Někdy ale tento můj ovesný rituál jednoduše nahradím příjemnou vzpomínkou na mé dětství v podobě krupicové kaše sypané kakaem. V posledních dnech si ji dopřávám častěji a častěji. Jen jsem si kašičku upravila mému dnešním životnímu stylu.
Sojové mléko oslazené stévií přivedeme k varu. Potom vezmeme metličku a vařící mléko začneme rychle míchat. Při tom přisypeme 4 lžíce pohankové krupice. Provaříme, dokud nevznikne hustá kaše a krupice se neuvaří. Trvá to jen chvilku. Většinou se mi začne kašička přichytávat ke dnu, proto přidám ještě dvě lžíce vody, aby kaše trochu zřídla. Nakonec odstavím z plotny a přimíchám chia semínka. Promíchám a může se podávat.
Vynikající je sypaná RAW kakaem a stévií nebo březovým cukrem.

Lucie Sedláčková
27.11.2017

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář: