Křupavé čokoládové bonbony

Náhled
200g hořké čokolády na vaření
(doporučuji značku Vivani)
80g mandlí
sáček jáhlových pukanců
(jsou lehké a tak se těžko váží)
2 lžíce vanilkové fruktózy
1 lžíce margarínu Alsan S nebo BIO

Jednoduché a rychlé antidepresivum. Takové jsou tyto bonbony s křupavým středem. Výraznou chuť hořké čokolády odlehčí jáhlové pukance a cukroví vhodné pro bezlepkovou dietu je na světě. A protože o Vánocích nesmí chybět pořádná čokoláda, nezapomeňte je zařadit do svého seznamu cukroví. Vaši rodinu i přátele tímto cukrovím jistě překvapíte, ale i nadchnete, protože každý rád sáhne po čokoládě.

Pokud máme málo formiček a budeme muset pracovat na dvakrát, tabulku čokolády a ostatní suroviny rozpůlíme.

Mandle zalijeme vařící vodou a poté odstupujeme. Necháme řádně oschnout a pak je buď na jemno nasekáme nebo na malý výkon namixujeme v mixéru. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tuk a fruktózu, potom odstavíme z plotny a pomocí lžičky vylijeme dno každé formičky trochou čokolády, aby povrch bonbonu byl hezky hladký a čistě čokoládový. Potom do chladnoucí směsi zamícháme mandle a nakonec až začne čokoláda trochu více houstnout, přimícháme i hrst pukanců. Ty přidávejme podle vlastního uvážení. Mělo by jich být asi tolik, aby hmota šla ještě domačkat do formiček ale už netekla jako čokoláda. Potom už pomocí lžičky dotlačíme směs do formiček a řádně zamáčkneme, aby nebyly v bonbonech bubliny.

Proč tohle cukroví? Protože překvapí. Je to velmi jednoduché, ale neokoukané. Například Vánoční stůl jistě doplní. Také má vysoké množství antioxidantů a minerálů. Co je ale nejdůležitější, dokáže nás dostat do pohody. Ta pohoda by ale neměla vypadat tak, že si ji splete s popcornem a na posezení zmizí všechny bonbony. Uvidíte, že pokud zvolíte kvalitní hořkou čokoládu Vivani, dva bonbony hravě zaženou chuť na celou tabulku. Ale s názorem, že mnoho věcí je také o kvalitě, jste se už jistě setkali.

 

Lucie Sedláčková
1.11.2013

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky


Komentáře


Přidat nový komentář:







Lenka | 6. 12. 2016, 14:09
Kam s těmi mandlemi odstupujete? :o)