Melounový salát

Náhled
Tři druhy melounu:
Vodní meloun
Galia
Kantalupe

4 lžíce kvalitního českého medu
3 limetky
čerstvá máta

Toto léto jsou v České republice pořádná vedra, slyšela jsem... No škoda, že já to propásla. Letní atmosféru však doháním melounovým salátem. A je to osvěžující lahoda i bez těch veder. A přitom tak jednoduché, že bych to ani nechtěla publikovat jako recept. Ale nemohu si pomoct. Je prostě úžasný, takže sem s ním!

Rozkrájíme melouny na půl měsíčky a od každého druhu odebereme na salát asi třetinu půlměsíčků. Zbytek můžeme rozmixovat ve smoothie maker, přecedit přes plátýnko a užít si báječnou limonádu, nebo prostě zavolat děti a nechat je to zbaštit ;) A teď zpět k salátu ;). Od půlměsíčku oddělíme "slupku" a nakrájíme je na takové kostičky na kostičky. Prostě na větší kousky. Potom dáme do velkého plastového uzavíratelného boxu. Připravíme si zálivku. Opatrně ve vodní lázni rozehřejeme med, do kterého přilijeme šťávu z vymačkaných limetek. Potom už je přidáme nadrobno nasekané lístky máty ( já používám celou jednu větvičku plnou lístků). Hotovou zálivku nalijeme na kostičky melounu a důkladně promícháme. Melouny začnou pouštět svoji šťávu, takže se nám u dna boxu bude držet tekutina. Je tedy dobré před podáváním salát důkladně promíchat. Pokud je zálivky opravdu mnoho, přidejte trochu více melounů (pokud vám ještě něco zbylo). Je to pro mně vždycky těžké to odhadnout, protože každý meloun je vždy jinak velký a taky někdy zbaštím plnou mísu a někdy mám salát v lednici dva dny.
Tip na podávání je jednoduchý, prostě jen vzít z lednice a baštit, dokud ještě můžeš...

Lucie Sedláčková
24.8.2017

Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky


Komentáře


Přidat nový komentář: