Dark forest fruit "tvaroh" z kokosové mouky

Náhled
50g ostružin
50g borůvek
50g malin
250g sojového jogurtu
1-2 lžíce krystalické stévie
3-4 lžíce kokosové mouky
vanilkový extrakt

Upřímně řečeno, takový ten klasický kyselý vaničkový tvaroh mi prostě chybí. Asi nejjednodušší a nejběžnější náhrada tvarohu je tofu... on to vlastně je tvaroh ze sojového mléka. Ale potože se mi tu v anglii tofu hledá opravdu horko těžko (a za slušný peníz už vůbec ne), rozhodla jsem se najít nějakou jinou náhradu a také jsem konečně využila kokosovou mouku, kterou jsem si tu ze zvědavosti koupila (500g kokosové mouky mě vyjde stejně jako kostka tofu).

Příprava je opravdu jednoduchá a velmi rychlá. Do mixéru nebo smoothie makeru nasypeme všechny přísady, pouze sévie a kokosové mouky dáme polovinu z uvedeného množství. Vše důkladně promixujeme. Poté přidáme ještě jednu lžíci kokosové mouky a opět promixujeme. Pokud je "tvaroh dostatečně hustý, už jen dle chuti přisladíme (je-li potřeba). Pokud by mohl být ještě trochu hustější, můžeme přidat další polévkovou lžíci kokosové mouky. Množství je opět libovolné, protože pokaždé mi tvaroh vyjde trochu jinak hustý a také sladký. Většinou je to podle toho, jak zralé a dobré je ovoce.
Tento tvaroh je trochu tučnější, ale má také vysoký obsah proteinu a díky kokosové mouce je oproti tomu klasickému obohacen o vlákninu. Díky lesní směsi ovoce je pak lehce kyselý, tak jako běžný tvaroh.
Je to prostě jen další snadná cesta na to, jak si zpestřit den, udělat svačinu a obměnit to, co běžně jíme ;)

Doluji rovnou z mixéru nebo podávám s ovocem, lžící sojového jogurtu a sypu stévií.

Lucie Sedláčková
19.8.2017

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky


Komentáře


Přidat nový komentář: