Chocolate mousse

Náhled
200g tmavé čokoláda (Vivani)
plechovka kokosového mléka (1 den chlazená)
nálev z alnatura cizrny (cca 80 g)
80g třtinového cukru
2-3 lžíce kakaa

Tohle je ta nejlepší čokoládová pěna co znám. Je hotová během pár minut, neosychá, báječně se s ní manipuluje a je krásně nadýchaná. A hlavně její přípravu zvládne opravdu každý. Nevěříte?

Přecedíme cizrnu a nálev dáme do mističky ve které potom budeme šlehat šlehačem. Nálevu by mělo být cca 80-100g. To udávám pro ty, co volí jiný druh cizrny nebo si vaří vlastní. V mixéru s noži si pomixujeme třtinový cukr na moučkový cukr. Asi lžíci cukru dáme přímo do nálevu z cizrny a začneme šlehat.  Jakmile se začne tvořit pěna, přidáme opět cukr. Cizrnový nálev se šlehá trochu déle, takže můžete dát občas vašemu šlehači trochu pauzu. Postupně přidáme veškerý cukr a vyšleháme tuhý sníh, který neteče. Poté si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.  Otevřeme plechovku kokosového mléka a lžící začneme ukrajovat tuhou bílou hmotu a přidávat do horké čokolády. Ihned zapracováváme metlou do čokolády. Postupně předáme celou bílou hmotu (oddělenou kokosovou vodu na dně plechovky vynecháme) a pomocí metly vypracujeme luxusní čokoládový krém. Pokud je krém moc tuhý, nebo se zdá že začíná tuhnout, dáme jej rozehřát nad páru nebo do vodní páry, ale jen zlehka. Neustále promícháváme a kontrolujeme, že se jedná o krém který je tvárný ale drží, nikoli teče. Jakmile máme klasický krém kterým lze zdobit, či plnit, začneme jej přendávat po lžících do předem vyšlehaného sněhu a zlehka pomocí šlehací metli zašlehávat. Je důležité neponičit strukturu sněhu. Opatrně zapracujeme celý krém. Pokud je výsledná pěna příliš řídká, dohustíme kakaem (lehce zaprášit a opět zapracovat metlou).

Nakonec pěnu předáme do cukrářského sáčku a pomocí něj pak plníme pěkně bez kapání a matlání do připravených skleniček. Pěnu necháme asi 1 hodinu ztuhnout v lednici a můžeme podávat.

Užijte si tu silně čokoládovou chuť a lehkou strukturu. Je to opravdu luxusní moučník hotový během pár minut co se hodí na každou slavnostní příležitost a bude chutnat opravdu všem ;)

Lucie Sedláčková
13.12.2016

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář: