Sušenky digestive

Náhled
100g pšeničné bio hladké mouky
200g ovesných vloček/ovesné mouky
100g celozrnné špaldové mouky
200g rostlinného margarínu
8-10 lžic třtinového cukru
2 lžičky sody na pečení
4 lžíce ovesného, sojového či mandlového mléka
půl lžičky soli

Sušenky Digestive mi prostě přirostly k srdci. Byly pro mě chutnou a rychlou svačinou, na cestách pak také alternativou pro snídani nebo na doplnění cukrů a energie. Dnes, po návratu z mého pobytu v Anglii, doplňují takřka každý můj obědový box a pravidelně je připravuji, aby byly neustále po ruce na mls ;) Díky razítkům na sušenky tak nebudou chybět ani na Vánoce.

Ovesné vločky namixujeme v mixéru s noži na jemno (něco mezi jemně mletými vločkami a ovesnou moukou, jedná se spíš o mouku s kousky). Mouky smícháme dohromady se solí a pečící sodou a přidáme třtinový cukr, nejlépe také namletý v sekacím mixéru. Do sypké směsi přidáme na kostičky nakrájeným změklý veganský margarín a jednou rukou začneme vypracovávat těsto. Druhou ruku si vždy necháváme neumazanou na další dochucování. Nejprve vznikne drobenka, ale jakmile se začne tvořit těsto, přidáme ještě po lžících mléko. Vypracované těsto ihned vyvalujeme a vykrajujeme sušenky. Pro lepší propečení pak párátkem do sušenek můžeme dělat dírky. Pečeme asi 10 minut na 180 stupňů délka pečení se podle velikosti sušenek liší).

Lucie Sedláčková
12.12.2016

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Diabetiky


Komentáře


Přidat nový komentář:







David | 6. 12. 2017, 20:50
Sabino, dávala jste prosím stejný poměr kokosového oleje, stejně jako tuku? Mě to takto přišlo hrozně mastné těsto a když jsem z prvu chtěl dát méně, tak se to zas pořádně nespojovalo.
Děkuji
Sabina | 28. 7. 2017, 14:53
Diky za recept. Delala jsem s kokosovym olejem a jsou vyborne!!!
Mia | 6. 7. 2017, 14:03
V rastlinnom margaríne sa nachádza palmový olej, kvôli ktorému zomierajú zvieratá, myslím že to je nevegánske.