Domácí sladký popcorn na kokosovém oleji

Náhled

100g kukuřice na popcorn
(značky CountryLife)
3pl kokosového oleje
3pl agávového sirupu
(nebo třeba rýžového nebo kukuřičného)

Krásně provoní dům a na oslavě vždycky potěší všechny návštěvníky. Ještě teplý je rozhodně  nejlepší ;)

Budeme potřebovat nepřilnavou (nejlépe teflonovou nebo keramickou) pánev. Na té rozehřejeme kokosový olej. Až je zahřátý, přilijeme agávový sirup (ten má pro popcorn opravdu tu nejlepší chuť, je možné samozřejmě použít i jiné sirupy, jako je třeba rýžový, kukuřičný, javorový, nebo třeba přidat i trochu medu). Sirup rychle s olejem promícháme vařečkou a hned přisypeme kukuřice. Přikryjeme pokličkou a vždycky jen pánev s poklicí zvedneme z plotýnky a ve vzduchu s ní trochu protřepeme, aby se kukuřice s olejem a sirupem vždy promíchala. Toto opakujeme každou chvilku. Je opravdu důležité u plotny stát. Jakmile kukuřice začne pukat, stále s ní prohazujme, ať se každá pořádně vykoupe v oleji a sirupu. Jakmile slyšíme, že to nejbouřlivější pukání utichá, ihned odstavíme s plotny a ještě chvíli necháme bokem. Je lepší nechat nějakou kukuřici nepopukanou, než si zbytek popcornu spálit. Když pukání utichlo, můžeme podávat ;)

Lucie Sedláčková
3.11.2015

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu


Komentáře


Přidat nový komentář:







Jirik | 4. 11. 2015, 12:30
Ten ježour by si nejpíš taky dal!