Nadýchaný perník s javorovým sirupem

Náhled
400g špaldové celozrnné mouky
(můžeme namíchat s bílou)
150 ml olej
150 ml javorového sirupu
100g třtinového cukru
1 plná lžíce BIO perníkového koření SONNENTOR
1 kypřící prášek Alnatura
1 lžička skořice
2 lžíce kakaa
špetka soli
300 ml vody
 
marmeláda na potření
kokos na posypání

Luxusně nadýchaný perník, kterým dostanete každou návštěvu. Je opravdu slavnostní, krásně nadýchaný... no prostě jeden z nejlepších perníků v mém životě. A to BIO koření tak krásně voní... ;)

 

Špaldovou mouky několikrát prosejeme přes síto a smícháme s perníkovým kořením, třtinovým cukrem, skořicí, kakaem a solí. Přilijeme olej, javorový sirup a vodu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a vysypeme si menší pekáč hrubou moukou. Potom do těsta rychle metlou zapracujeme kypřící kámen a ihned nalijeme do pekáče a dáme péct. Pečeme asi 40 minut.

 

Po vychladnutí perník potřeme marmeládou a zasypeme kokosem.

 

Lucie Sedláčková
28.10.2015

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce


Komentáře


Přidat nový komentář:







Dagmar | 20. 6. 2017, 10:07
Jaký druh celozrnné špaldové mouky jste použila (hladkou nebo polohrubou)?
Štěpánka | 26. 9. 2016, 15:47
Děláme perník pouze ze žitné mouky a je skvělý.