Nadýchaný perník s javorovým sirupem
400g špaldové celozrnné mouky
(můžeme namíchat s bílou)
150 ml olej
150 ml javorového sirupu
100g třtinového cukru
1 plná lžíce BIO perníkového koření SONNENTOR
1 kypřící prášek Alnatura
1 lžička skořice
2 lžíce kakaa
špetka soli
300 ml vody marmeláda na potření
kokos na posypání
(můžeme namíchat s bílou)
150 ml olej
150 ml javorového sirupu
100g třtinového cukru
1 plná lžíce BIO perníkového koření SONNENTOR
1 kypřící prášek Alnatura
1 lžička skořice
2 lžíce kakaa
špetka soli
300 ml vody marmeláda na potření
kokos na posypání
Luxusně nadýchaný perník, kterým dostanete každou návštěvu. Je opravdu slavnostní, krásně nadýchaný... no prostě jeden z nejlepších perníků v mém životě. A to BIO koření tak krásně voní... ;)
Špaldovou mouky několikrát prosejeme přes síto a smícháme s perníkovým kořením, třtinovým cukrem, skořicí, kakaem a solí. Přilijeme olej, javorový sirup a vodu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a vysypeme si menší pekáč hrubou moukou. Potom do těsta rychle metlou zapracujeme kypřící kámen a ihned nalijeme do pekáče a dáme péct. Pečeme asi 40 minut.
Po vychladnutí perník potřeme marmeládou a zasypeme kokosem.
Komentáře
Přidat nový komentář:
FkdXD | 28. 4. 2021, 17:18
Jaký druh celozrnné špaldové mouky jste použila (hladkou nebo polohrubou)?
Děláme perník pouze ze žitné mouky a je skvělý.
where buy lyrica without a prescription in USA
Everything news about medicine. Get now.