Marokánky s vločkami

Náhled
100g ovesných vloček
40g sekaných oříšků
80g sušeného ovoce
1 lžíce melasy
2 lžíce palmového cukru
(nebo fuktózy)
1 velká lžíce celozrnné hladké mouky
200ml sojového mléka
4 lžíce strouhaného kokosu

Na Vánoce jako cukroví a během roku jako sladkost do obědové krabičky do práce. I takto se dají pojmout tyto marokánky. Během svátků je můžeme namáčet do čokolády a jako sušené ovoce použít, datle, brusinky, třešně a rozinky, a když během roku budete chtít jen doplnit svůj oběd do práce něčím sladkým, postačí jen rozinky či brusinky.

Sušené ovoce několikrát propláchneme. Vločky s oříšky a palmovým cukrem opražíme na pánvi bez tuku dozlatova, dokud cukr nezačne karamelizovat a nenalepí se na vločky, potom pánev odstavíme bokem. V hrnci přivedeme k varu mléko s melasou a až směs začne vařit, opatrně přimícháme sítkem (například na čaj) mouku. Vznikne nám hustá kašička, kterou ihned odstavíme a vmícháme opražené vločky, kokos a omyté ovoce. Lžící několikrát promícháme, dokud nevznikne kaše, ze které tvarujeme placičky. Marokánky pečeme asi 15 minut na 180 stupňů. Pokud si nehlídáme energetickou hodnotu, cukry ani tuky, můžeme upečené namáčet v čokoládě.

Nezapomínejte ani na semínka, pokud máte v oblibě mák, slunečnice, seznam nebo dýňové semínko, můžete dvě lžíce přimíchat do těsta.

Lucie Sedláčková
31.10.2013

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář: