Nadýchaná bábovka s javorovým a datlovým sirupem
2 hrnky hladké celozrnné mouky špaldové
2 hrnky hladké celozrnné mouky pšeničné
2 lžičky sody
1/2 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku javorového sirupu
1 lžíce skořice
2 lžičky sody
2/3 hrnku oleje
asi 1 hrnek vody
hrst sekaných oříšků
podle chuti rozinky
Na ozdobu:
hořká čokoláda na vaření
100% rostlinná
(např. značky vivani)
oříšky
Bábovka s javorovým a datlovým sirupem prostě nemá chybu. Snad vždy se vydaří a pokaždé bude sklízet úspěch. Javorový sirup jí dá neodolatelnou chuť a díky datlovému sirupu se stane krásně nadýchanou a jemnou. Už jsem skoro nedoufala, že se mi povede tak báječná bábovka z čistě rostlinných surovin.
Sypké suroviny smícháme ve velké míse a pomalu přiléváme ty tekuté. Důkladně promícháme až vznikne husté ale tekuté těsto. Těsto můžeme ještě obarvit kakaem, rozhodně ale není vhodné k mramorování. Samo o sobě je celkem tmavé a mramorovaný efekt by nebyl příliš vidět. Těsto vylijeme do velké formy na bábovku a pečeme asi 45 minut na 180 stupňů. Pokud se vršek bábovky dělá příliš rychle, přikryjeme jej alobalem.
Bábovku můžeme ozdobit čokoládou s oříšky. Nejvoděnější je čokoláda zn. Vivani, se kterou jsem nejspokojenější a pracuje se s ní dobře (na obrázku je čokoláda jiné značky). Pokud vám připadá příliš hořká, můžete ji naředit 1-2 lžícemi chlazeného krému z kokosového mléka. Nakonec můžeme čokoládu posypat sekanými oříšky. Pokud používáme nějakou čokoládu s vysokým obsahem kakaa, která se nám příliš nechce rozpouštět, přidáme k ní lžíci (nebo max. 2) rostlinného oleje.
Komentáře
Přidat nový komentář:
NikeCen | 2. 11. 2024, 21:05
can i purchase lyrica without insurance in USA
Actual news about medication. Read now.
Pečete v horkovzdušné troubě? Ráda bych ji zkusila a ideálně, aby mi hned hezky povedla;) děkuji!
Dvakrát napsané dvě lžičky sody jsou chyba není to tak má být? Tahle se chci zeptat, jeslí by vadilo, kdybych použila pouze dátlový sirup?
Děkuji za odpověď! :)
Vaše připomínka je naprosto přesná. Opravdu přidávám ještě hrnek vody, který do receptury doplním. Ve svých poznámkách ji ani nemám, jsem na tohle bábovku tak zvyklá, že ji dělám zpaměti...
Omlouvám se, že kvůli mé chybě Vám bábovka příliš nevyšla, ale zkuste ji opravdu ještě jednou, je naprosto úžasná...
PS: ředím tak od oka... těsto i naředěné by mělo být stále dost husté... když naředím moc, bábovka je pak příliš mokrá a zdrclá...