Vanilkové rohlíčky
Malá dávka
(na vetší dávku množství surovin zdvojnásobte)
100g celozrnné mouky
50g palmového tuku blesk
- případně napůlit s kokosovým olejem
1 lžíce vanilkové fruktózy
2 lžíce vanilkového sojového suchého nápoje
- můžeme použít 30ml hotového vanilkového mléka
špetka soli
lžička mleté vanilky
30 ml teplé vody
- nepoužíváme pokud máme tekutý nápoj
30g lískových oříšků (popř. Vlašských)
Na obalování:
libovolný cukr (palmový, fruktóza, třtinový, sypká stevie)
vanilkový sojový nápoj sypký
Že nejsou sněhově bílé? Ano, nejsou z rafinované mouky. Ale na křehkosti jim nikdo neubral. A to já právě ráda, když se křehce rozpadají, jako sněhová koule.
Mouku smícháme se solí, fruktózou, vanilkou, ořechy a sypkým nápojem, přidáme tuk a zahřátou vodu (nebo tekuté mléko). Vypracujeme těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku odležet asi 30 minut v lednici a poté jej vytáhneme na pokojovou teplotu a ještě jednou ručně propracujeme. Zpracováváme jej nejlépe ručně (hůře se s ním pracuje na vále) a tvarujeme rohlíčky. Ty pečeme asi 12 minut v troubě na 180 stupňů.
Obalovat jej můžeme například v sypkém nápoji, který přisladíme s špetkou stevie, nebo v cukru, který si například v pevném sáčku či v látce válečkem rozdrolíme na jemný prášek. Obě varianty můžeme i nakombinovat. Nejprve ale rohlíčky ochutnejte neobalené, tato varianta je jen lehce sladká, podle toho, jak moc je chcete mít sladké se dále rozhodujte. Obalování cukrem provádíme ihned po upečení, ale obalování v sypkém nápoji až těsně před servírováním.
Mějte na paměti, že palmový tuk blesk můžete nahradit za jiný tuk vhodný na pečení, třeba značky Alsan.
Komentáře
Přidat nový komentář:
LtdYR | 25. 4. 2021, 19:55
can i order lyrica without prescription in USA
Best about meds. Get information here.