Brokolicová tofu bábovka se sušenými rajčaty

Náhled
1 a 1/2 kostky tofu natural (asi 300g)
2 hrnky pšeničné celozrnné mouky
1 vetší lžička sody
1 větší lžička vinného kamene
1 menší brokolice
10 sušených rajčat v oleji
5 polévkových lžic oleje
1 lžíce nápoje zajíc
špetka pepře
sůl
dle chuti může být hrst uzeného tofu nakrájeného na kostičky
asi 3/4 hrnku vody

Po Vánocích nám sladké recepty (raději) střídají ty sladké. Sestra mi neustále pěla ódy na brokolicovou bábovku, jenže, šunka, sýr a vejce, to není můj šlágr... Nakonec jsem ale podlehla a řekla si, tedy dobrá, vrhnu se na nějakou tu bezvaječnou, celozrnnou variantu. Výsledek? Šunku střídala sušená rajčata, vejce tofu a klasickou mouku a ta celozrnná. Mé bříško i duše jsou spokojeni.

Brokolici si uvaříme doměkka, zcedíme a okrájíme si růžičky brokolice.
Tofu natural společně s olejem rozmixujeme tyčovým či sekacím mixérem na krém. Osolíme asi půlkou lžičky soli a opepříme. Naředíme asi 1/2 hrnku vody, zbytek si ještě ponecháme na případné doředění (každé tofu je lehce jinak mokré). Přidáme mouku, nasekaná sušená rajčata, sodu a vinný kámen, nápoj zajíc a vypracujeme těsto. Těsto je lepkavější, neteče, dá se z něj dělat koule. Potom do těsta zapracujeme brokolici (případně i uzené tofu). Pokud je těsto až suché a drobivé, doředíme zbylou vodou. Nakonec těsto vtlačíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 30 minut na 220 stupňů.

Lucie Sedláčková
9.2.2014

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář:







Magdalena | 20. 11. 2016, 18:32
Krásný recept! Chci se zeptat, co můžu dát místo Zajíce nebo jestli ho můžu vynechat? (jakou tam má funkci?)