Cupcakes s banánovým srdcem a čokoládovým krémem
1/2 hrnku polohrubé mouky BIO
1/2 hrnku vody
1/3 hrnku oleje
šťáva ze dvou limetek (případně z 1 citronu)
1/2 citronové kůry
2 lžíce kokosu
2 větší lžičky melasy
2 lžíce agávového sirupu)
(případně javorového či rýžového)
stevie za 50g cukru
1 lžíce mletého lněného semínka
2 lžičky sody Banánová náplň:
1 velký banán
5 lžic kokosu
1 a 1/2 lžíce bílého rumu
2 lžíce agávového sirupu
(případně javorového či rýžového) Čokoládový krém:
1 plechovka kokosové smetany
(zn. tesco, můžeme nahradit půlkou plechovky dobře vychlazeného kokosového mléka zn. AQ)
1/2 silken tofu
150g hořké čokolády (nejlépe značky VIVANI)
přírodní sladidlo (nemusí být)
Že já to zdobítko brala vůbec do ruky. Chtěla jsem udělat rozkošné malé dortíky, místo toho vzniklo tohle. Kde jsem ale ubrala na vzhledu, přidala jsem na chuti. Korpus nijak obzvlášť extra zajímavý, spíše obyčejný, chuť mu dodávají lehce citrusy, ale zato ten měkoučký pokrytý čokoládovou čepicí, to je slast. I když jsem kombinaci čokolády a banánu vždy nemohla ani vystát, mé chutě se změnily, tak mohl vzniknout tento recept.
Večer:
Silken tofu si rozmixujeme tyčovým či šlehacím mixérem na krém, vyšleháme si kokosovou šlehačku a smícháme ji se silken tofu a celou směs zašleháme do rozpuštěné horké čokolády odstavené z ohně. Můžeme ještě přisladit agávovým sirupem nebo třeba stévií (nemusíme, to podle druhu a sladkosti čokolády). Potom dáme do druhého dne krém vyhladit do ledničky.
Druhý den:
Bílý rum od Silvestra mě nenechával v klidu. Proto jsem udělala obyčejnější základní celozrnné těsto, co vždy lehce pozměněné používám na košíčky, mufiny nebo dorty, dále jsem sáhla po svém klasickém čoko krému a mezi to, jsem vložila báječný rumový banán. Ano, mnou nenáviděná kombinace banánu společně s čokoládou či čokoládovým krémem v mém receptáři. Časy se prostě mění (a i chutě).
Na těsto smícháme všechny sypké suché ingredience. V mističce pro změnu smícháme ingredience tekuté, ty přilijeme k sypkým a vypracuji opět tužší nelité těsto. Z něj vždy odtrhnu kousek těsta, vyválím kuličku do které udělám prstem velký důlek, vložím do formičky na muffin (většinou používám plech na muffiny) a těsto roztlačím ke stěnám. Těsto se roztáhne, takže důlek může být ve středu veliký. Pečte asi 20 minut na 220 stupňů.
Banán nakrájíme na kolečka, na pánvi zahřejeme agávový sirup až začne pěnit, přilijeme rum a přidáme asi dvě lžíce kokosu. Ke směsi přisypeme kolečka banánu, která na pánvi neustále prohazujeme. Kraje krásně změknou a nalepí se na ně kokos v sirupu. Jakmile je banán krásně zlatavý a obalený, odložíme jej bokem. Na pánvi ještě můžeme zahřát trochu sirupu s kokosem a rumem, aby nám vznikla taková kašička, kterou budeme banány podkládat, to ale není nutné.
Upečené banány vkládáme do důlku vystlaného trochou klasického či předpřipraveného kokosu s agávovým sirupem. Pokud důlek není dost velký, vydlabeme jej lžičkou.
Krém dáme do zdobícího sáčku a cupcakes jím ozdobíme tak, aby banán nebyl vidět. Pokud je krém příliš tuhý necháme jej nejprve při pokojové teplotě trochu povolit.
Komentáře
Přidat nový komentář:
MorDT | 29. 4. 2021, 15:33
can i order pregabalin no prescription in US
Actual information about medicines. Read information now.