Žitné sušenky s lískovými oříšky
1 hrnek celozrnné žitné mouky
1/2 hrnku pšeničné celozrnné mouky
1/2 hrnku oleje (kokosový nebo smíchaný se slunečnicovým)
1 sáček pudinku Amylon oříškový
6 lžic vody
1 lžíce mletého lněného semínka
5 lžiček melasy
1 lžička vanilky
špetka soli
stevie za 50g cukru
40g sekané hořké čokolády
80g lískových oříšků
Moje maminka nejraději peče z žitné mouky. Pořád mě nabádala, ať si udělám i žitný kvásek. Jenže já tu chuť žitné mouky moc nemusím. Nakonec jsem si ji ale koupila (kvůli perníkům) a rozhodla jsem se, udělat z ní sušenky, kde bych její chuť dostatečně zakamuflovala. Nakonec jsem doplnila moukou pšeničnou v poměru 1,5:1. Vše celozrnné, jak se sluší a patří.
Mouku smícháme s pudinkovým práškem, lněným semínkem, vanilkou a špetkou soli. Přidáme olej, melasu, stevii a vodu a vypracujeme těsto. Je lehce drobivé, ale sušenky z něj půjdou dobře. Do těsta zapracujeme nasekanou hořkou čokoládu a oříšky, potom už jen uždibujeme těsto, vyvalujeme kuličky, které na plech mírně zploštíme (ne zcela) a potom mřížkujeme nožem (nyní se sušenky ještě více zploští). Pečeme na 220 stupňů asi 15 minut.
Komentáře
Přidat nový komentář:
MjsCD | 22. 4. 2021, 8:58
order cheap lyrica without a prescription in US
Some information about medicine. Get information now.