Čokoládový dort
1 a 1/2 hrnku celozrnné hladké mouky
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky BIO
1/2 hrnku oleje
(kokosový nebo namíchaný se slunečnicovým)
1/4 hrnku citrusové šťávy
(já měla mix citronu, limetky a pomeranče)
1/2 hrnku vody
1/2 sáčku sody
3 vetší lžičky melasy
stévie za 25g cukru nebo třtinový cukr
1 lžička vanilky
špetka soli Poleva:
1 plechovka tuhého kokosového mléka
200g hořké čokolády Vivani
stévie za 50 g cukru Na ozdobení:
Mandle či jiné ořechy v hořké čokoládě
Pěkný, chutný a šup šup hotový. Prostě báječný moučník, pro uspěchané dny. Navíc opět s čokoládou pro uklidnění. S výběrem čokolády si dáváme záležet. Volím vždy kolem 70% obsahu kakaa a také se třtinovým cukrem, abych udržela zákusky alespoň trochu ve zdravějším provedení, než v klasické cukrárně. Co se ale týče vzhledu, dbám na to, aby i zdravé zákusky vypadali alespoň trochu jako z cukrárny. Já totiž papám i očima.
Mouku smícháme se sodou, vanilkou a stévií či cukrem. Přilijeme olej, citrusovou šťávu, melasu a vodu a vypracujeme tužší a netekoucí těsto. Těstem vymačkáme olejem vytřené dno dortové či koláčové formy. Pečeme asi 30 minut na 220 stupňů.
Korpus necháme vychladnout a seřízneme do roviny. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a osladíme. Sejmeme z ohně. Kokosové mléka vespod plechovky narazíme otvírákem na konzerv a necháme odtéct vodu. Potom tuhý kokosový krém zašleháme do horké čokolády dokud se krém nerozpustí a s čokoládou nepropojí. Krém nalijeme na těsto ve formě, ozdobíme ořechy v hořké čokoládě a necháme do druhého dne ztuhnout.
Komentáře
Přidat nový komentář:
BetKO | 21. 4. 2021, 11:47
cost generic lyrica without dr prescription in Canada
Everything information about drug. Get here.