Pomerančové řezy

Náhled
Těsto:
1 hrnek hladké celozrnné mouky
1 hrnek polohrubé mouky BIO
100 g agávového sirupu
2 střední pomeranče
½ hrnku kokosového oleje (mírně pod)
1 lžička vinného kamene
1 lžička sody
špetka soli
špetka vanilky
½ hrnku vody
 
Krém:
½ sáčku vanilkového pudinku
značka Rapunzel
250ml sojového mléka
2 lžíce agávového sirupu
1 lžíce rumu
½ lžičky vanilky

Pečete přátelům ale neumíte zdobit? Pomeranče to udělají za Vás! Není nic snažšího, než je položit na dno formy. A když pak moučník naplníte krémem, nezbývá než jen čekat. Ale výsledek je naprosto báječný. A když máte opravdu hodně na spěch, upečte prostě z dvojí dávky a neplňte, jak už jsem zmiňovala pomeranče zabaví oko, a až okusí ústa, každý bude chtít znát recept...

Mouku smícháme se sodou, vinným kamenem, solí a vanilkou. Každý pomeranč rozpůlíme, z jedné půlky nastrouháme kůru, z druhé odkrojíme kolečko pomeranče které překrojíme ne půl. Vzniknou nám 4 půlměsíčky pomeranče. Z odkrojených půlek pomerančů vymačkáme šťávu a společe s vodou, agávovým sirupem a olejem ji přilijeme k mouce. Přidáme kůru a dobře zamícháme. Těsto by nemělo být příliš řídké, ale stále by mělo téct. Na dno vymazané formy na krátký chlebíček položíme pomeranče a nalijeme těsto. Pečeme asi 30 minut na 200 stupňů. Poté chlebíček vyndáme z trouby ale nevyklápíme. Nožem vyřízneme obdélník do chlebíčku podél okrajů, asi 1,5 cm od okraje. Lžící potom obdélník vydlabeme tak, aby asi 1,5 cm těsta na dne ještě zůstalo. To prsty lehce umačkáme a zpevníme.

Z prášku a mléka uvaříme pudink, osladíme agávovým sirupem a přisypeme vanilku. Odstavený pudink z plotny prodýcháváme aby houstl a chladnu. Potom přilijeme rum. Pudink mícháme dokud už není tužší a studenější, potom jej nalijeme do vydlabané díry. Nakonec vrstvu pudinku zasypeme rozdroleným chlebíčkem co jste vydlabaly, aby se při servírování pudink nelepil na podnos či talíř. V lednici necháme ztuhnout a vychladit a poté opatrně moučník vyklopíme.

Tip: Kvůli pomerančům může povrch lehce popraskat. To můžeme skrýt vyšlehanou šlehačkou z kokosového mléka. (kokosové mléko v lednici necháme asi 24 hodin, poté otevřeme, lžící vybereme smetanu, s agávovým sirupem vyšledáme a lžící či zdobítkem utvoříme 3 – 4 kopečky).
Dobrou chuť!

Lucie Sedláčková
9.11.2013

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář:







Pieliafef | 5. 5. 2021, 20:48
online doxycycline
FhwVS | 29. 4. 2021, 3:41
Pills information leaflet. Short-Term Effects.
buy lyrica pregabalin in Canada
All information about medicine. Read information here.
Pieliafef | 15. 12. 2020, 20:11
alternativas a la viagra Tesetexy buy cialis online us Defsmeks Pyridium Medicine Best Website With Free Shipping