Švédské ovesné kuličky s čokoládou

Náhled
200g ovesných vloček namletých na mouku
(pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové)
50g jemně mletých ovesných vloček
100g hořké BIO čokolády
100g panenského kokosového oleje
espresso
(nebo dvě lžičky Cara v 20ml horké vody)
100g březového cukru (xilitol)
100g kristalické stevie
strouhaný kokos na obalování

Další recept, co jsem si přivezla z mých cest. Tento je konkrétně ze Švédska a jedná se o nepečené kuličky z ovesných vloček. Když se pak cukr nahradí březovým cukrem a máslo kokosovým olejem, jedná se o chutnou a zdravější sladkost, která lze také připravit třeba jako Vánoční cukroví. Při koupi bezlepkových vloček jsou pak vhodnou sladkostí i pro bezlepkáře.

Ovesné vločky si nameleme na jemnou moučku (nejlépe v blenderu) společně s bžezovým cukrem a kristalickou stévií. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu společně s kokosovým olejem a posléze nalijeme k mletým vločkám. Důkladně lžící propracujeme, přilijeme kávu či Caro a poté přisypeme 50 g jemně mletých vloček. Opět propracujeme a poté počkáme, až směs trochu nasaje tekutinu. Necháme chvíli odpočinout v ledničce (cca 15 minut). Poté ze směsi vypracujeme vetší kuličky a obalujeme v kokosu. Nakonec necháme ztuhnout v ledničce.
Díky kokosovému tuku kuličky docela dost ztuhnou a proto je před podáváním rozhodně vyndejte s předstivem z ledničky.

Rada pro lepší zpracování těsta: Pokud je těsto příliš řídké, jdnoduše ho zasypte trochou vloček. Je li ale příliš husté, nařeďte jej trochou sojového nebo kokosového mléka. ;)

Lucie Sedláčková
13.3.2018

Vegany Bezlepkovou dietu Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář:







Mashaclova | 8. 9. 2018, 14:07
Хау
хочу познакомится с серьезным мужчиной P*orno http://officialls.ru/photo